Tematikus programok

Bárány éve programok

Bárány éve programok

Idei tematikus évadunk, a Bárány éve. Idén mind programjaink, kiállításaink, fesztiváljaink a bárányra fókuszálnak. A rendhagyó év keretében állandó kiállításaink megújulnak, így lesz a Hajdúbagosi lakóházból Meseház vagy éppen a Gyöngyösi polgárházból Zeneház. Keresse fel helyszíneinket!

Beszerzem a nyári élményem!

Nyári családi hétvégi programok a Bárány évében

Nyári családi hétvégi programok a Bárány évében

Aktív kikapcsolódás várja a család valamennyi tagját a szabadban a Skanzen hétvégi programjain. Bütykölőben, kovács-, fazekas-, textilműhelyben, játékudvarban, meseházban, falusi mosodában, boszorkánykonyhában szombaton és vasárnap ki-ki megtalálja a kedvére valót. Próbálja ki, kapcsolódjon be és hozza magával családját.

Részletek

Felhívás! Táncházzenészek találkozója a Skanzenben

Felhívás! Táncházzenészek találkozója a Skanzenben

A Hagyományok Háza és a Skanzen együttműködésében először alkalommal rendezzük meg a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját, amelyre szeretettel várjuk népzenészek, hazai és határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok, szóló hangszeresek, énekesek jelentkezését. Jelentkezési határidő augusztus 18.

Részletes program

Pósa bácsi meséi a Skanzenben

Pósa bácsi meséi a Skanzenben

Hallott már a Három kiscicáról? A nyúlvitézekről? A tizenkét fekete varjúról? Nagy eséllyel igen! Ugyanis Pósa bácsi meséin sok gyerek felnőtt. Szeretné ismét hallani a meséket, vagy megmutatni gyermekeinek? Augusztus 20-án ingyenes napunkon itt a helye!

Programok

Birka a kondérban

Birka a kondérban

Augusztus 16-ra és 17-re kifőztünk egy igazán jó programot. Terítékre kerül a birka! A gasztronómia szerelmesei a hagyományos birkapörköltön túl juhtúrós kenyérlángost kóstolhatnak, a juhsajt készítését is elleshetik, míg konyhákban gasztrobloggerek serénykednek. Az ételeken túl lesz kézműves foglalkozás, gyapjúmosás egy igazi közmosóban, vasárnap pedig Berecz András gondoskodik a jókedvről.

Én is előveszem a régi karácsonyfadíszeket!

Karácsony egykor - tárgygyűjtés

Karácsony egykor - tárgygyűjtés

A Skanzen új kiállítása az I. világháborútól az 1970-es évekig mutatja be a karácsonyt visszaemlékezések és díszek által. A táralthoz kapcsolódóan tárgy- és történetgyűjtést szervezünk. A kiállítás megszületéséhez segítségül kérjük az Ön emlékeit tárgyakés történetek formájában.Ossza meg velünk gyermekkora karácsonyát!

Utolsó bejegyzések

13 éves koromban voltam a skanzenben, és most...

Vendégkönyv >>